Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Αναβλήθηκε η δίκη για την παρέμβαση στο Τουρκικό Προξενείο

Στις 17 Οκτωβρίου μέλη του αναρχικού χώρου εισέβαλαν στο Τουρκικό Προξενείο με πανό και συνθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Αναβλήθηκε η δίκη για την παρέμβαση στο Τουρκικό Προξενείο που πραγματοποιήθηκε στο Τουρκικό Προξενείο στις 17 Οκτωβρίου από μέλη του αναρχικού χώρου.

Για την υπόθεση επρόκειτο να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης 12 κατηγορούμενοι, μία εκ των οποίων επικαλέστηκε προσωπικό κώλυμα με αποτέλεσμα η δίκη να προγραμματιστεί εκ νέου για τις 19 Μαΐου 2020.

Σημειώνεται ότι στις 17 Οκτωβρίου, μέλη του αναρχικού χώρου, ανάμεσά τους και οι 12 κατηγορούμενοι, εισέβαλλαν στο Τουρκικό Προξενείο με πανό και συνθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι στους κατηγορούμενους έχει ασκηθεί δίωξη για απείθεια και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, σε βαθμό πλημμελήματος. Επιπλέον η εισαγγελέας είχε διατάξει σε βάρος τους προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της «έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων» (άρθρο 141 του Π.Κ.) που περιλαμβάνεται στη δικογραφία τους και αφορά τη διατάραξη των σχέσεων με την Τουρκία.