Skip to main content

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Γιατί θα απέχουμε από το δημοτικό συμβούλιο

Είναι κρίμα να υποβαθμίζεται η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σε μια βιαστικά οργανωμένη επιστολική διαδικασία, λέει η παράταξη.

Την αντίθεσή της για το σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης και την απόφαση να γίνει δια περιφοράς εκφράζει σε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Η παράταξη στην επιστολή της ανακοινώνει στον πρόεδρο της αποχή της από τη σημερινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι «τα θέματα που πρόκειται να ψηφιστούν είναι αρκετά σημαντικά για την πόλη μας, ώστε να εγκριθούν δίχως να έχει προηγηθεί συζήτηση επί αυτών».

«Είναι κρίμα να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια βιαστικά οργανωμένη (ενημερωθήκαμε μόλις χθες) επιστολική διαδικασία απλής επιβεβαίωσης των συσχετισμών πλειοψηφίας – αντιπολίτευσης. Η Δημοκρατία είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό», τονίζει η παράταξη στην επιστολή της.

Και η παράταξη του Σπύρου Βούγια έχει δηλώσει ότι θα απέχει από τη συνεδρίαση.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη:Απέχει από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο η παράταξη Βούγια

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση Ζέρβα απάντησε στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την απόφαση για τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ.

Διαβάστε - Τι απαντά η διοίκηση Ζέρβα στις αντιδράσεις για το έκτακτο δημοτικό

Αναλυτικά η επιστολή της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη»:

«Κύριε Πρόεδρε,
Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι τα θέματα που πρόκειται να ψηφιστούν είναι αρκετά σημαντικά για την πόλη μας, ώστε να εγκριθούν δίχως να έχει προηγηθεί συζήτηση επί αυτών. Είναι για εμάς ζήτημα δεοντολογίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν τοποθετούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο δεν συνομιλεί απλά η διοίκηση με την αντιπολίτευση, αλλά λογοδοτούμε όλοι ενώπιον της πόλης που μας εξέλεξε.
Τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τις βλέπει και από την τηλεόραση πολύς κόσμος, εξάλλου. Ιδίως όταν έχει να κάνει και με ζητήματα κεντρικού, γενικού ενδιαφέροντος. Ας ληφθεί αυτό και ως απάντηση σε δημοσιεύματα, ότι συζητείται ο περιορισμός της τηλεοπτικής του κάλυψης, αλλά και σε μια γενικότερη υποτίμηση που εκφράζεται από την πλευρά της διοίκησης, ότι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου «χάνει τον χρόνο της».  

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι κρίμα να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια βιαστικά οργανωμένη (ενημερωθήκαμε μόλις χθες) επιστολική διαδικασία απλής επιβεβαίωσης των συσχετισμών πλειοψηφίας – αντιπολίτευσης. Η Δημοκρατία είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό.  

Ζητούμε, όπως όλοι, το δημοτικό συμβούλιο να πραγματοποιηθεί διά ζώσης».