Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Αποχή για «επικίνδυνες τουαλέτες» κάνουν μαθητές δημοτικού

Η αποχή των μαθητών του 90ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης γίνεται λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις τουαλέτες του κτηρίου

Αποχή για δύο ώρες από τα μαθήματά τους θα κάνουν αύριο οι μαθητές του 90ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά προβλήματα στις τουαλέτες του κτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Αντιμετωπίζοντας για καιρό σοβαρά προβλήματα στις τουαλέτες του σχολείου μας με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και παρά τα συνεχή διαβήματα μας προς τις προηγούμενες και σημερινές αρμόδιες αρχές του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε διαμαρτυρία για να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση διαπίστωσε με αυτοψία και ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Οκτώβριο του 2018. Έτσι την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 08:00 πμ. θα συγκεντρωθούμε στην είσοδο του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές-παιδιά μας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αυτά δεν θα εισέλθουν στις τάξεις.