Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο της 3χρονης - «Σύνθετο και απαιτητικό περιστατικό»

Έως και έξι μήνες μετά τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της μικρής, που κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία χωρίς να υπάρχει διάγνωση

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα σαφής αιτία θανάτου του 3χρονου κοριτσιού που κατέληξε την Κυριακή στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ιπποκρατείου, στη Θεσσαλονίκη, αφού διεκομίσθη διασωληνωμένο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου και νοσηλευόταν για περίπου δέκα ημέρες.

Πηγές αναφέρουν στη Voria.gr πως δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου μακροσκοπικά από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε εχθές το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ, παρουσία της τεχνικής συμβούλου που όρισε η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού. Εντοπίστηκε πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα, όπως αναγραφόταν και στο πιστοποιητικό θανάτου της μικρής, ωστόσο αυτά δεν αποτελούν αιτία θανάτου αλλά συμπτώματα.

Όμως, κρίθηκε αναγκαίο να διενεργηθούν ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες και αναμένεται να δώσουν μία απάντηση στο, όπως προκύπτει, σύνθετο και απαιτητικό περισταστικό. Οι εξετάσεις αυτές θα γίνουν στην Αθήνα και ενδέχεται να είναι έτοιμες έως και 6 μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο με αρθρίτιδα, με διόγκωση στον αστράγαλο του ποδιού της. Οι θεράποντες ιατροί έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να προσδιορίσουν τα αίτια της αρθρίτιδας. Αρχικά, έγινε έλεγχος για αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ στη συνέχεια ελέγχθηκε και για σύνδρομο long covid. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το παιδί είχε περάσει κορωνοϊό αλλά δεν εμφάνισε συμπτώματα. Οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι η μικρή είχε νοσήσει εξαιτίας των αντισωμάτων που είχε αναπτύξει.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις στο 3χρονο κοριτσάκι για να εξεταστεί οποιαδήποτε ουσία υπάρχει στους ιστούς της.

Υπενθυμίζεται πως για το περιστατικό έκανε παρέμβαση και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος και ζήτησε να ελεγχθούν οι συνθήκες νοσηλείας της μικρής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Με τη σειρά της και κατόπιν ενημέρωσης από την πολιτική ηγεσία, με έγγραφό της η 3η Υγειονομική Περιφέρεια ζήτησε τη διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας του κοριτσιού στο νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι έφθασε διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και κατέληξε δυόμιση ώρες αργότερα από ανακοπή.

Το ΑΤ Τούμπας διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ οι γονείς γνωστοποίησαν πως επιθυμούν την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου. Στο άμεσα προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται και να καταθέσουν μήνυση με τον δικηγόρο τους.