Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Αστυνομικός σκαρφάλωσε σε μπαλκόνι για να σώσει ηλικιωμένη

Αγνοώντας τον κίνδυνο, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ αναρριχήθηκε στον δεύτερο όροφο ώστε να διασωθεί ηλικιωμένη γυναίκα που είχε χτυπήσει.

Τις αναρριχητικές του ικανότητες επιστράτευσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ προκεμένου να πραγματοποιηθεί η διάσωση ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή της Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη σε περιστατικό που καταγράφηκε τον περασμένη Ιούνιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του securitynews, το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Ιουνίου όταν υπήρξε κλήση στην Άμεση Δράση για διάσωση ηλικιωμένης γυναίκας στην οδό Καπετανίδου στην Καλαμαριά.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι στο διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, ηλικιωμένη 92 ετών ήταν πεσμένη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Η ηλικιωμένη είχε βγει στο μπαλκόνι και λόγω πτώσης χτύπησε και έσπασε το πόδι της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλέσει για βοήθεια και να γίνει αντιληπτή από τους γείτονες μετά από 3 ώρες.

Όπως αναφέρει το securitynews στο σημείο έσπευσαν πριν την αστυνομία συγγενείς της υπερήλικης ωστόσο δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι καθώς η γυναίκα είχε κλειδώσει και αφήσει στη πόρτα τα κλειδιά.

Ένας εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι διέθετε καλή φυσική κατάσταση αφού είναι αθλητής, αναρριχήθηκε μέσω των σωληνώσεων στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας και κατάφερε να φτάσει στο σπίτι.

Στη συνέχεια προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα και κάλεσε ασθενοφόρο από τον ασύρματο, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την άμεση μεταφορά της άτυχης γυναίκας στο νοσοκομείο.