Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Χειροπέδες στον δράστη απόπειρας ανθρωποκτονίας στη Λακκιά

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες το πρωί, εντοπίστηκε ο 27χρονος ο οποίος σε σχετική ερώτηση των αστυνομικών δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Ένας 27χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε ως δράστης απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε βάρος 28χρονου, επίσης Αλβανού, σύμφωνα με την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης. Ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας», «Παράνομης οπλοφορίας και Οπλοχρησίας», παράβασης του Νόμου «Περί αλλοδαπών» και «Ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Αυγούστου, ο συλληφθείς επιτέθηκε με μαχαίρι κατά του 28χρονου, σε υπαίθριο χώρο της Επαρχιακής Οδού Λακκιάς - Βασιλικών, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν προσωπικές διαφορές ανάμεσα στον θύτη και το θύμα, ενώ και οι δύο ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στο βαγόνι όπου διέμενε το θύμα.

Χθες, Δευτέρα, το πρωί σε αγροτική περιοχή του Δήμου Θέρμης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ο 27χρονος, ο οποίος σε σχετική ερώτηση των αστυνομικών δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι στερείται των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.