Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Διαδικτυακή απάτη άνω των 11.000 ευρώ με ανύπαρκτα κινητά

Με αγγελίες πώλησης κινητών και τάμπλετ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ένας 45χρονος στη Θεσσαλονίκη απέσπασε από 27 πολίτες περίπου 11.000 ευρώ.

Συνολικά 27 πολίτες είχε καταφέρει να εξαπατήσει ένας 45χρονος στη Θεσσαλονίκη όπως διαπίστωσαν έπειτα από σχετικές καταγγελίες αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Ο επιτήδειος με τη μέθοδο της δήθεν πώλησης συσκευών τεχνολογίας μέσω διαδικτύου αποσπούσε χρήματα από τους ανυποψίαστους πολίτες, δίχως ποτέ να παραδίδει στα θύματά του όσα είχαν αγοράσει.

Οι απάτες πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2019.

Ο 45χρονος σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού του καταστήματος, είχε αναρτήσει αγγελίες πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας και tablet σε χαμηλές τιμές κι ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν στην καταβολή του αντιτίμου είτε με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, είτε με χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την εταιρεία του, δεν παρέλαβαν ποτέ τις ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν παραγγείλει.

Σε διάστημα ενός μήνα, ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.019,09 ευρώ από τα 27 άτομα που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.