Skip to main content

Δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλλουν τη στάση Κυριζίδη στην Οικονομική Επιτροπή

Οι σύμβουλοι Στ. Καλαϊτζίδης, Ανδ. Κουράκης και Έλ. Χρυσίδου με επιστολή τους καταγγέλλουν τον τρόπο που λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή

Για απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής κάνουν λόγο σε επιστολή τους τρεις δημοτικοί σύμβουλοι - μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας τη στάση του προέδρου της Επιτροπής Μάκη Κυριζίδη.

Οι σύμβουλοι Σταύρος Καλαϊτζίδης, Ανδρέας Κουράκης και Έλλη Χρυσίδου με επιστολή τους περιγράφουν τον τρόπο που λειτουργεί το τελευταίο διάστημα η Οικονομική Επιτροπή, με την αποκλειστική, όμως αναφέρουν, ευθύνη της διοίκησης και του προέδρου της Μάκη Κυριζίδη.

Σύμφωνα με την επιστολή των τριών, η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίαση την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου με την απουσία της Αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν, «αιτία της αποχώρησης ήταν, η αλλαγή της καθιερωμένης ημέρας των συνεδριάσεων χωρίς να ερωτηθούν τα μέλη της εάν έχουν την δυνατότητα να παραβρεθούν την Τρίτη αντί της καθιερωμένης Τετάρτης που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των μελών της. Παρόμοια περιστατικά είχαν προηγηθεί σε παλαιότερες περιπτώσεις με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου της».

«Η αλαζονική αυτή συμπεριφορά του κ. Κυριζίδη συνιστά περιφρόνηση αφενός προς την ΟΕ που αποτελεί, μετά από αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, το πλέον σοβαρό αποφασιστικό όργανο του Δήμου, αφετέρου προς τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν με συνέπεια, χωρίς αμοιβή σε αυτήν.

»Είναι φανερό ότι η Διοίκηση αντιμετωπίζει την Οικονομική Επιτροπή σαν ένα αναγκαίο κακό, σαν μια υποχρεωτική διαδικαστική διεκπεραίωση στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για την υλοποίηση των αποφάσεών της με την πλειοψηφία που εκ του νόμου διαθέτει, και όχι με τον απαιτούμενο θεσμικό σεβασμό».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, «την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 24.02.2021 ειδοποιηθήκαμε αιφνιδιαστικά για νέα σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης της ΟΕ δια περιφοράς, δηλαδή σε συνεδρίαση στην οποία τα μέλη της ψηφίζουν μέσω μέιλ με ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΛΕΥΚΟ, χωρίς συζήτηση».

Ωστόσο, οπως τονίζουν «η ημερήσια διάταξη στάλθηκε με μειλ την 12:51 και η ψηφοφορία έγινε στο χρονικό διάστημα μεταξύ 13:00 και 14:00 την ίδια ημέρα».

«Απορίας άξιο είναι, πόσο εφικτό είναι για τα μέλη της Επιτροπής να μελετήσουν και να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη άποψη και ορθή κρίση για ένα θέμα με οικονομικό αντικείμενο ύψους 620.268,00 ευρω στα 69 λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους, εφόσον βέβαια είχαν λάβει γνώση του σχετικού μειλ στον Η/Υ τους.

»Καταγγείλαμε τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής και την αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και του προέδρου της και αποχωρήσαμε και από αυτή την συνεδρίαση»,καταλήγει η επιστολή τους.

Σημειώνεται ότι στην ΟΕ συμμετέχουν εκ μέρους της Διοίκησης σαν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη, έξι αντιδήμαρχοι, δύο εντεταλμένοι Σύμβουλοι και δύο πρόεδροι Νομικών Προσώπων του δήμου.