Skip to main content

Πρόστιμα για αποστάσεις σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης - Διαμαρτύρονται οι πωλητές

Τουλάχιστον δέκα πρόστιμα έκοψαν οι αρμόδιες αρχές στη λαϊκή αγορά της Κανάρη για μη τήρηση των αποστάσεων - Δείτε βίντεο

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους στη λαϊκή αγορά της Κανάρη στην Κάτω Τούμπα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στη βεβαίωση τουλάχιστον 10 προστίμων των 1.500 ευρώ έκαστο, ενώ ορισμένοι πωλητές αναγκάστηκαν να μαζέψουν τους πάγκους τους.

Όπως είναι φυσικό, στη λαϊκή επικράτησε εκνευρισμός και αναστάτωση, με τους πωλητές να διαμαρτύρονται έντονα κάνοντας λόγο για σύγχυση, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που έχουν τα σωματεία, όλοι οι πωλητές και οι παραγωγοί μπορούν να στήσουν τους πάγκους τους, με την προϋπόθεση να έχουν τρία μέτρα απόσταση μεταξύ τους.

«Δεν γίνεται να μας έχουν συνέχεια με το μαστίγιο» τόνισε μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωματείων επαγγελματιών πωλητών παραγωγών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης, Άγγελος Δερετζής, και πρόσθεσε: «Καλύτερα να λειτουργούμε με το 50% των πωλητών παρά να δίνονται συνέχεια πρόστιμα». Αναφορικά με τις αποστάσεις εξήγησε πως δεν γίνεται να διατεθούν και άλλοι δρόμοι προκειμένου να πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά με το σύνολο των πωλητών της και τρία μέτρα απόσταση ο κάθε πάγκος. «Μέχρι τώρα παρακαλούσαμε τον δήμο να μας δώσει 50 μέτρα παραπάνω και δεν μας τα έδωσε, δεν θα μας δώσει ολόκληρο δρόμο. Δεν γίνεται όμως και να επιβάλλονται συνέχεια πρόστιμα στους πωλητές. Πάμε να βγάλουμε 30 ευρώ κάθε μέρα και χρεωνόμαστε με 1.500 λόγω του προστίμου».

Αυτή τη στιγμή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βρίσκεται σε διαβουλεύσεις τόσο με την Περιφέρεια όσο και με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.