Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από την Οικονομική Αστυνομία

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστ

Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ελέγχθηκαν συνολικά 8 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 7 από αυτά, ενώ σε 2 επιχειρήσεις επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε:

Στην Αττική,

• σε καφετέρια εστιατόριο – μπαρ, η μη έκδοση 11 αποδείξεων και να απασχολούνται 5 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
• σε εστιατόριο - μπαρ, η μη έκδοση 11 αποδείξεων και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
• σε εστιατόριο - μπαρ, η μη έκδοση 5 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη,

• σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
• σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
• σε καφέ- αναψυκτήριο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και
• σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνολικά έλεγχος σε 376 πελάτες και 74 εργαζόμενους, μέσω σάρωσης πιστοποιητικών και ταυτόχρονου ελέγχου ταυτοπροσωπίας χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων των μέτρων αποφυγής διάδοσης το SARS COV -2.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.