Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Έρευνα: 9 στα 10 μαγαζιά εστίασης θα ανοίξουν και για ανεμβολίαστους

Προβληματισμένοι για τα νέα μέτρα οι άνθρωποι της εστίασης, προκρίνουν τη λύση των μεικτών χωρών για να μη χάσουν τους πελάτες τους.

Εννέα στους δέκα επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη επιλέγουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους με μεικτούς χώρους, για εμβολιασμένους και μη, από τις 15 Ιουλίου, όποτε και θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής στους ανθρώπους του κλάδου.

Διαβάστε Οδηγός για εστίαση και ψυχαγωγία - Όλα όσα θα ισχύουν για εμβολιασμένους και μη

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την ψυχαγωγία, η Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι της εστίασης, στις τάξεις των οποίων επικρατεί κατήφεια και προβληματισμός από τα νέα μέτρα που αναμένεται να τρέξουν στα μέσα του μήνα, προκρίνουν, όπως είχε γράψει η Voria.gr, ως επικρατέστερη επιλογή λειτουργίας τους μεικτούς χώρους παρά το γεγονός πως αυτό δεν αποκλείεται να δημιουργήσει νέες δυσκολίες στον κλάδο.

Συγκεκριμένα στην έρευνα το 85% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτίθεται να δηλώσει την επιχείρησή του ως μεικτή, το 6% ως αμιγή (μόνο για εμβολιασμένους και όσους νόσησαν) ενώ το 9% απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει.

Σημειώνεται πως η έρευνα έγινε μέσω viber, είχε μια ερώτηση και το δείγμα που συμμετείχε ήταν 468 επιχειρήσεις.

Όπως λένε άνθρωποι του κλάδου, τα νέα μέτρα αποτελούν μια δύσκολη εξίσωση για τους ίδιους ενώ επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση τους πετά το μπαλάκι και τους μετατρέπει σε αστυνομικούς στους ίδιους τους, τους χώρους».

Η επιλογή πάντως των μεικτών χώρων φαίνεται να γίνεται βάσει τού ότι δεν θέλουν να διώξουν κάποιους καλούς τους πελάτες, που ενδεχομένως δεν έχουν εμβολιαστεί, την ώρα μάλιστα που το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν έχει προχωρήσει σε εμβολιασμό.