Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Επί ποδός δήμος και περιφέρεια για την επέλαση του Ετεοκλή

Άμεσα θα πλήξει τη χώρα μετά την Διδώ ο Ετεοκλής , ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται ωστόσο να είναι περισσότερο εξασθενημένο.

Μετά το πέρασμα της Διδώς από τη χώρα μας παίρνει σειρά ο Ετεοκλής, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας σαφώς πιο εξασθενημένο από το προηγούμενο.

Με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αναμένονται από σήμερα το βράδυ, τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στις περιουσίες τους, αλλά και για να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους δημότες να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν φραγμένες υδρορροές και φρεάτια, να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη βροχόπτωση, να αποφύγουν εργασίες υπαίθρου, να μεταβάλλουν το πρόγραμμα μετακινήσεων ώστε να αποφύγουν την κακοκαιρία, ενώ εάν είναι απαραίτητη η μετακίνησή τους, να ενημερωθούν για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε ανάλογο ύφος και η προειδοποιήσεις της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που όπως τονίζει έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).