Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Έργα για τη βελτίωση συνθηκών στον οικισμό Ρομά Αγ. Σοφίας

Προβλέπονται παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, καθώς και έργα ηλεκτροδότησης, που ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Την υλοποίηση άμεσων και επειγουσών παρεμβάσεων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στον οικισμό Ρομά Αγίας Σοφίας του δήμου Δέλτα, Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 11,1 εκατ. ευρώ, προωθεί η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Με τη σύμφωνη γνώμη της ειδικής γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά και έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τον δήμο Δέλτα, επισπεύδονται έργα αποκατάστασης των υποδομών, με στόχο να υπάρξει συνολική λύση στα χρόνια προβλήματα διαβίωσης, αλλά και κοινωνικού αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και ρατσισμού, που παρατηρούνται.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, προβλέπονται παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων υδάτων, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, καθώς και έργα ηλεκτροδότησης, φωτισμού, βελτίωσης οδοποιίας και σήμανσης, που ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ.