Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές-Δικογραφίες για 11 άτομα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα συνολικά ατόμων για κλοπές και ληστείες.

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων ληστειών, κλοπών και απάτης στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί εξιχνίασαν δύο περιπτώσεις ληστειών, οκτώ περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Αναλυτικότερα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

- 20χρονου αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2018 μαζί με συνεργό του στην ευρύτερη περιοχή του Α.Π.Θ., αφαίρεσαν με τη χρήση βίας από γυναίκα, ένα κινητό τηλέφωνο,

- Δύο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, ηλικίας 18, 17 και 19 ετών αντίστοιχα, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τον Ιανουάριο του 2019, προσέγγισαν άντρα στην οδό Λαγκαδά και με τη χρήση βίας του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

- 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος περί τα μέσα Μαρτίου 2020 διέρρηξε τρία καταστήματα στο κέντρο της πόλης αφαιρώντας χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

- 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2019 εντός χώρου της Δ.Ε.Θ. αφαίρεσε από την τσέπη παντελονιού ενός άντρα, χρηματικό ποσό και τραπεζική κάρτα με τη χρήση της οποίας προέβη σε ανάληψη χρηματικού ποσού από ATM και σε συναλλαγές σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών.

- Αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το Νοέμβριο του 2019 στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε από πυροσβεστικό όχημα ένα τσαντάκι, που περιείχε διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και τραπεζική κάρτα με την οποία πραγματοποιήθηκε ανέπαφη συναλλαγή.

- Αλλοδαπού, ο οποίος τέλη Σεπτεμβρίου του 2019 αφαίρεσε από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό.

- 26χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2019 εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε από γυναίκα το κινητό της τηλέφωνο,

- 32χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2019 διέρρηξε καφετέρια χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε,

- 38χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Αύγουστο του 2019 απέστειλε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, ψευδές έγγραφο κατάθεσης χρημάτων, αποσπώντας από ημεδαπό που εμπορεύεται αντλίες, ένα φρεάτιο τουαλέτας.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων δραστών που ενέχονται σε παρόμοιες περιπτώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.