Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης διανέμει ο Ερυθρός Σταυρός

Το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις διανομές σε ευάλωτους συμπολίτες μας για την πρόληψη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συνεχίζεται η αύξηση και ενίσχυση των υπηρεσιών του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη διανομή φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για την πρόληψη του Covid-19 στους ευάλωτους κατοίκους της πόλης.

Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, επαγγελματίες και Κοινωνικοί Λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας, διανέμουν την υλική βοήθεια και ανταλλάσσουν ευχές για το Πάσχα.

Η διανομή συνεχίζεται όλη την Μεγάλη Εβδομάδα.

Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος της Πολιτικής Προστασίας και συνεννοήσεως με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ, κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος, με απόλυτη ασφάλεια και υψηλά μέτρα προστασίας, μετέφερε τον συνοδό/παππού του Ρομά βρέφους, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.



Η μεταφορά έγινε από τη Θεσσαλονίκη στο Δροσερό Ξάνθης, το βράδυ της 13ης Απριλίου.

Ο συνοδός του βρέφους παραμένει υγιής και το αποτέλεσμα του τεστ για τον Covid- 19 που του έγινε είναι αρνητικό.

«Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες μένουμε κοντά στον άνθρωπο με πολλούς τρόπους» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Θεσσαλονίκης.