Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για το κλείσιμο του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού

Γονείς διαμαρτύρονται για την αναστολή της λειτουργίας του παιδικού σταθμού στην περιοχή των Δώδεκα Αποστόλων, στη Β' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Γονείς και κάτοικοι της περιοχής των Δώδεκα Αποστόλων, της δεύτερης δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί, στον χώρο μπροστά από τον 5ο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου για να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή της λειτουργίας του σταθμού.

Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη τοπική σύμβουλος της Β' Κοινότητας Μάτα Γαλιατσάτου, ο παιδικός σταθμός κλείνει βάσει του ΦΕΚ του 2017 επειδή δεν έχει αύλειο χώρο, ωστόσο η ίδια τονίζει ότι ο ΟΒΡΕΠΟΜ θα έπρεπε είτε να ζητήσει την προβλεπόμενη παράταση είτε να μεριμνήσει να δημιουργηθεί νέος χώρος που να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής.

«Οι γονείς και οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού στην περιοχή δεν υπάρχει άλλος βρεφονηπιακός σταθμός και θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε μια μεγάλη απόσταση για να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλους σταθμούς του δήμου. Πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν αυτοκίνητα και δηλώνουν ότι είναι σχεδόν απαγορευτικό για αυτούς να μεταφέρουν τα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε τόσο μεγάλες αποστάσεις», συμπληρώνει η ίδια.

Όπως λέει, οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις ενέργειες τους για να αποτρέψουν το κλείσιμο του σταθμού και σχεδιάζουν να απευθυνθούν στη διοίκηση του δήμου και στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις για τον σκοπό αυτό.

Εκτός από την κ. Γαλιατσάτου, στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν και συνομίλησαν με τους γονείς η επίσης ανεξάρττηη τοπική σύμβουλος Νατάσα Καρά, καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής  παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ».