Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Η συνάντηση Κούπκα με επαγγελματίες των Λαδάδικων-Τα μέτρα του δήμου

Ο αντιδήμαρχος ανέλυσε στους επιχειρηματίες τη δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης που προώθησε ο δήμος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Συνάντηση με επαγγελματίες της περιοχής των Λαδάδικων από τον κλάδο της εστίασης είχε σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας.

Ο αντιδήμαρχος συζήτησε σε βάθος με τους επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστίαση και η ψυχαγωγία της πόλης λόγω της πανδημικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Κούπκας ανέλυσε στους επιχειρηματίες τη δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης που προώθησε ο δήμος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας το επιχειρείν στην πράξη.

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα στην κατά 100% απαλλαγή δημοτικών τελών για τις κλειστές επιχειρήσεις, στην επίσης κατά 100% απαλλαγή στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστου χώρου καθώς και στην ατελή παραχώρηση επιπλέον τ.μ., όπου αυτό ήταν δυνατό. Επιπλέον, συζητήθηκε η σημασία της νέας κανονιστικής απόφασης κοινόχρηστων χώρων, που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2021, η οποία δίνει λύσεις σε χρόνια ζητήματα και αιτήματα των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δεσμεύτηκε να προωθήσει ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δήμου και αφορούν την καθημερινότητα της περιοχής και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Οι επαγγελματίες ζήτησαν, ακόμη, την παροχή μέτρων στήριξης από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης όχι μόνο σε αμιγώς οικονομικά ζητήματα αλλά και σε θέματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Εξάλλου, ζήτησαν υποστήριξη και σε αιτήματα του κλάδου τους που αφορούν την κεντρική εξουσία, μεταξύ των οποίων η εξεύρεση λύσης ώστε να συνεχιστούν οι εκπτώσεις στα ενοίκια των επιχειρήσεων αλλά και η καθιέρωση ενός προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις περιοχών που εντάσσονται στο κόκκινο