Skip to main content

Θεσσαλονίκη:31χρονη ενέπλεξε κόρη και ανίψια σε διακίνηση ηρωϊνης

Μία μητέρα με την αδερφή της, την κόρη της και τα ανίψια της διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που ενέχονται σε οικογενειακή υπόθεση κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για μία 20χρονη και τρεις ανήλικους, ένα αγόρι και δύο κορίτσια με συγγενική σχέση μεταξύ τους σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 31χρονης Ελληνίδας που αποτελεί αρχηγικό μέλος της συμμορίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, η 31χρονη που δρούσε ως αρχηγικό μέλος της συμμορίας είναι η μητέρα της οικογένειας, μία εκ των συλληφθέντων είναι η αδερφή της 31χρονης, μία η κόρη, ενώ ένα ακόμη κορίτσι και το αγόρι είναι τα ανίψια της 31χρονης.

Συγκεκριμένα, του βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή του Υπεραστικού Σταθμού ΚΤΕΛ Μακεδονία εντοπίστηκε το ένα κορίτσι, να παραδίδει στο αγόρι χειραποσκευή η οποία περιείχε πέντε δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 159 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προηγουμένως η ανήλικη κοπέλα παρέλαβε τη χειραποσκευή από αποθηκευτικό χώρο λεωφορείου που είχε αφιχθεί από την Αθήνα και στο οποίο επέβαινε μαζί με την 31χρονη, ενώ οι άλλες δύο συλληφθείσες (20χρονη και η άλλη ανήλικη) επιτηρούσαν τον περιβάλλοντα χώρο για πιθανή αστυνομική παρουσία.    

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.