Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη εγγονού που σκότωσε τον παππού του

Ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε τον παππού του μετά από καβγά, καθώς ο δεύτερος έριξε ευθύνες στη νύφη του για εμπλοκή σε υπόθεση λευκών γάμων.

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών και τριών μηνών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε έναν 27χρονο ομογενή από τη Γεωργία που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 65χρονο παππού του το 2013. O τελευταίος φέρεται να καταλόγισε ευθύνες στη νύφη του και μητέρα του νεαρού για την εμπλοκή της οικογένειας στην υπόθεση εικονικών γάμων που απασχόλησε τη Θεσσαλονίκη το 2012.

Ο 65χρονος έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του εγγονού του τον Απρίλιο του 2013, έπειτα από καβγά που είχαν για την υπόθεση των λευκών γάμων, για την οποία κατηγορούνταν οι γονείς του 19χρονου τότε ομογενή. Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ο παππούς του θεωρούσε υπεύθυνη την μητέρα του, η οποία σημειώνεται πως είχε καταδικαστεί για την υπόθεση. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια του καβγά ήταν υπό την επήρεια ουσιών και δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Πρωτόδικα, ο 27χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών, ενώ το δικαστήριο τού είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Σε δεύτερο βαθμό, του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ σημειώνεται πως έχει αποφυλακιστεί.