Skip to main content

Κατάληψη στο 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς λόγω στοχοποίησης από τον... κορωνοϊό

Οι μαθητές της Γ' Λυκείου καταγγέλλουν φαινόμενα απομόνωσης και στοχοποίησης από την υπόλοιπη σχολική κοινότητα μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές της Γ' τάξης του 5ου Λυκείου Καλαμαριάς, οι οποίοι είχαν απασχολήσει την επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα μετά την περιπετειώδη επιστροφή τους από την εκδρομή τους στην Ιταλία των δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν σε σημείωμα που ανάρτησαν έξω από την είσοδο του σχολείου, μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία υπήρξαν φαινόμενα απομόνωσης και στοχοποίησής τους από τη σχολική κοινόητα, παρά το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα.

Παράλληλα κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση από μερίδα των ΜΜΕ, ενώ αφήνουν αιχμές και για το γεγονός ότι αποφασίστηκε η επιστροφή τους με πλοίο από ορισμένους γονείς αν και ήταν εφικτή η επιστροφή τους με αεροπλάνο, αφού η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ανεστάλη και δεν αποτελούσε εμπόδιο για την επιστροφή τους από αέρος.

«Πρόκειται για μια κίνηση που έγινε καθ' υπερβολή λόγω του νεαρού της ηλικίας», εξηγεί στην Voria.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης. Όπως αναφέρει μάλιστα, αύριο έχει προγραμματιστεί ενημέρωση των μαθητών της Γ' Λυκείου παρουσία του ιδίου, του διευθυντή του σχολείυο και του δημάρχου Καλαμαριάς ώστε να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις και οι μαθητές να γυρίσουν κανονικά στις τάξεις τους.