Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Κινητοποίηση εργαζομένων στο Παπανικολάου για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί σε συγκέντρωση στην πύλη της δομής με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη.

Σε κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου καλούν το Σάββατο 24 Απριλίου οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου αποφάσισε να υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό της χώρας καλώντας σας σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου το Σάββατο 24 Απριλίου και ώρα 10:00 π. μ.

Το αίτημά μας στη Διοίκηση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν έγινε αποδεκτή. Αυτή η συνάντηση θα αφορούσε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει.  

Βεβαίως και χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, έστω και προκατ ,αλλά με τι προσωπικό ; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από 1 χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή;

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους εργαζόμενους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία.

Μετά από 1 χρόνο πανδημίας , οι επιλογές της Κυβέρνησης εξαθλίωσαν τις ζωές μας παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νοσηλευτών και των γιατρών. Μπορεί να αποκτήσαμε εμπειρία αλλά η επιβάρυνση στη σωματική και ψυχική μας υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Μετά από 1 χρόνο τέλειωσαν οι δικαιολογίες και απαιτούμε:

Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία
Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και
Να πάψει το κυνηγητό και οι δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών όταν λέγονται αλήθειες.