Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Κλιμάκιο του Στρατού απομακρύνει τις χειροβομβίδες στην περιοχή των Ταγαράδων

Οι δύο χειροβομβίδες εντοπίστηκαν από πολίτη στην όγδοη οδό, η οποία σε κάποιο σημείο της διέρχεται από ρέμα (ιρλανδική διάβαση).

Κλιμάκιο του Στρατού πρόκειται να απομακρύνει τις δύο χειροβομβίδες που εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί σε ρέμα στην περιοχή των Ταγαράδων, στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά το ΤΕΝΞ εξουδετέρωσε τη μία από τις δύο χειροβομβίδες καθώς η δεύτερη ήταν ανενεργή. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στο ρέμα.

Οι δύο χειροβομβίδες εντοπίστηκαν από πολίτη στην όγδοη οδό, η οποία σε κάποιο σημείο της διέρχεται από ρέμα (ιρλανδική διάβαση). Την προηγούμενη ημέρα η σύζυγός του είχε χάσει την πινακίδα του αυτοκινήτου της. Αναζητώντας ο πολίτης την πινακίδα βρήκε μπροστά του δύο χειροβομβίδες και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Θέρμης οι οποίοι ειδοποίησαν το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών, στελέχη του οποίου προσήλθαν στο σημείο και εξουδετέρωσαν τη μία από τις δύο χειροβομβίδες καθώς η δεύτερη ήταν ανενεργή. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στο ρέμα.