Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλειστή για ασφαλτοστρώσεις η οδός Σοφούλη στην Καλαμαριά

Η οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη παρουσίασε πολλά προβλήματα στον ασφαλτοτάπητα και κρίθηκε επιβεβλημένη η αλλαγή του από τη δημοτική αρχή.

Κλειστή θα παραμείνει από σήμερα η οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης από τα συνεργεία του δήμου.

Όπως ανέφερε στην Voria.gr ο δήμαρχος της Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, «η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά στο κομμάτι μεταξύ των οδών Γκόνη και Παπάγου, στο πρώτο μέρος θα γίνουν έργα σήμερα και αύριο, ενώ το δεύτερο τμήμα τα έργα θα γίνουν Πέμπτη και Παρασκευή».

Η Θεμιστοκλή Σοφούλη, από τους κεντρικότερους δρόμους της Καλαμαριάς, παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμά της και κρίθηκε επιβεβλημένη η αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

Η εν λόγω ασφαλτόστρωση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός  συνόλου έργων οδοποιίας  που θα υλοποιηθούν σε 36 δρόμους της Καλαμαριάς.    

Συγκεκριμένα,  το τμήμα της οδού Σοφούλη από το ύψος της Καπετάν Γκόνη έως και την οδό Κερασούντος, φρεζάρεται και ασφαλτοστρώνεται τμηματικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Η κυκλοφορία των οχημάτων για σήμερα δεν επιτρέπεται  από την οδό  Καπετάν Γκόνη έως και την οδό Αργοναυτών και διεξάγεται μόνο από παρόδιους οδούς, ενώ μέχρι  την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης της Σοφούλη,  θα ακολουθούνται τμηματικά περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας.

Στο πρώτο αυτό βασικό οδικό δίκτυο περιλαμβάνονται επίσης οι οδοί:

Μεταμορφώσεως (από Αργυρουπόλεως έως  Κερασούντος)

Πόντου (από Μητροπολίτου Κυδωνίων έως Σουρμένων)

Νικολάου Πλαστήρα (από Μιαούλη έως Αλατσατών)

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό και το επόμενο διάστημα έως ότου ολοκληρωθεί το έργο «Εργασίες οδοποιίας για τα έτη 2018-2019».