Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με ουρές το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο (φωτο+vid)

Πέριξ του ναού έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα για να αποφευχθεί η συρροή των πιστών στην εκκλησία, ενώ αστυνομικοί ελέγχουν την τήρηση των αποστάσεων.

Γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί δεκάδες πιστοί για τη Θεία Λειτουργία ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και υπό τα νέα δεδομένα που επιτάσσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Πέριξ του ναού έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα για να αποφευχθεί η συρροή των πιστών στην εκκλησία, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας ελέγχουν την τήρηση των αποστάσεων και τη διέλευση του κόσμου στο προαύλιο και εντός του ναού. Ανώτατο όριο, βάσει των σχετικών αποφάσεων, είναι τα 50 άτομα.

Φορώντας μάσκες, οι πιστοί περιμένουν σε ουρές που έχουν σχηματιστεί περιμετρικά του χώρου, προκειμένου να έλθει η σειρά τους και να ανάψουν ένα κερί στο κηροστάσιο που έχει στηθεί έξω από τον ναό. Πάντως συγκριτικά με άλλες χρονιές, οι προσερχόμενοι μέχρι στιγμής είναι εμφανώς λιγότεροι.

Νωρίτερα υπήρξε μία διαμαρτυρία από μερικούς πιστούς που ήθελαν να μπουν στην εκκλησία.

Υπενθυμίζεται πως η Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών στις 13.00 χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.