Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Με μηνύσεις απαντούν οι συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΟΤΕ

Με μήνυση στη μήνυση του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ απαντούν οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές που συνελήφθησαν εχθές στη Θεσσαλονίκη.

Με μηνύσεις κατά του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ απαντούν τέσσερις εργαζόμενοι συνδικαλιστές του ομίλου που συνελήφθησαν εχθές στο κεντρικό κατάστημα επί της οδού Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που απεργούσαν.

Οι μηνύσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κ. Χάρη Κυπριανίδη, θα κατατεθούν ξεχωριστά από τον κάθε εργαζόμενο για παρεμπόδιση του συνδικαλιστικού έργου, ενώ σε μηνυτήρια αναφορά θα προχωρήσει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ.

Κατά τον ίδιο, οι πέντε συνολικά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή της Εισαγγελίας γύρω στις 12.30 το βράδυ της Τρίτης, μετά την εξακρίβωση στοιχείων και την ανάγνωση της μηνυτήριας αναφοράς από τις αρχές. Ένας εκ των συλληφθέντων και κατ'επέκταση μηνυτών, ανέφερε ο κ. Κυπριανίδης στη Voria.gr, είναι μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ.

Υπενθυμίζεται πως εχθές το απόγευμα οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των πέντε συνδικαλιστών στο κατάστημα του ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από μήνυση του περιφερειακού διευθυντή του ομίλου για «αποκλεισμό κτηρίων από μερίδα συνδικαλιστών και παρεμπόδιση εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό έχουν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τα μέσα περίπου του Δεκεμβρίου, ζητώντας υπογραφή ΣΣΕ και διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, μετά και τις απολύσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έξι εργαζομένων, που δεν εντάχθηκαν σε εθελούσια.