Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετά τον «Κωνσταντή» βγήκε στον Θερμαϊκό και η «Καλυψώ»

Η «Καλυψώ», καινούργιας κατασκευής και χωρητικότητας 140 ατόμων, σηκώνει την άγκυρά της για την ακτοπλοϊκή σύνδεση δύο δήμων για πρώτη χρονιά.

Στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου πλέει εδώ και περίπου πέντε ημέρες το νέο καραβάκι «Καλυψώ» της εταιρείας «KaravakiaThessalonikiWaterbus», το οποίο μαζί τον «Κωνσταντή» συνδέει καθημερινά τη Θεσσαλονίκη με τους Νέους Επιβάτες και την Περαία.

Η «Καλυψώ», καραβάκι καινούργιας κατασκευής και χωρητικότητας 140 ατόμων, σηκώνει την άγκυρά της για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο παραθαλάσσιων δήμων για πρώτη χρονιά και, όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας υγιεινής για την ασφάλεια τόσο του προσωπικού όσο και των επιβατών. Στο πλαίσιο αυτό, ο αριθμός των επιβατών που δύνανται να μεταφερθούν με το καραβάκι αντιστοιχεί στο 50% της χωρητικότητάς του.

Σημειώνεται πως ο «Κωνσταντής» ξεκίνησε δρομολόγια ήδη από τις 29 Μαΐου, με την εταιρεία να εφαρμόζει επιπροσθέτως και στα δύο καραβάκια τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου ανά διαδρομή ανέρχεται στο ποσό των 5,00 ευρώ και το μειωμένο στα 3,00 ευρώ (παιδιά έως 10 ετών, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ). Τα παιδιά έως 6 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Επίσης διατίθεται κάρτα 10 διαδρομών η οποία ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ και αντίστοιχα στο ποσό των 20 ευρώ για τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου.

Τα δρομολόγια της Καλυψώς είναι:

 

Να σημειωθεί ακόμη πως τα δύο καραβάκια συνεχίζουν σήμερα κανονικά τα δρομολόγιά τους, μετά την επίλυση των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν και τα καθήλωσαν χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έπειτα από τη σχετική απαγόρευση απόπλου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης (δείτε εδώ).

Περισσότερες πληροφορίες για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.karavakia.gr ή στο facebook karavakia ή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο +302310506020 ή στο +306973777727 ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση info@karavakia.gr.