Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Ο 4χρονος Μαξίμ από την Ουκρανία χειρουργήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Μια ζωγραφιά με τη σελήνη και τους πλανήτες που ονειρεύεται να ταξιδέψει όταν μεγαλώσει χάρισε ο τετράχρονος Μαξίμ στον παιδοχειρουργό του.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της υγείας του 4χρονου Μαξίμ από την Ουκρανία ο οποίος μεταφέρθηκε από την Βουλγαρία -όπου έχει καταφύγει η οικογένεια του, στη Θεσσαλονίκη και το Ιατρικό Διαβαλκανικό, προκειμένου να χειρουργηθεί δωρεάν για την αντιμετώπιση βουβωνοκήλης.

Η διοίκηση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των γονιών του για προσφορά ιατρικής βοήθειας, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη στήριξη που παρέχει στα παιδιά του πολέμου.

Ο Μαξίμ υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση από τον παιδοχειρουργό του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Παναγιώτη Αυτζόγλου και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μάλιστα, λίγη ώρα μετά το χειρουργείο, το παιδί για να ευχαριστήσει τον ιατρό, του χάρισε μια ζωγραφιά με τη σελήνη και τους πλανήτες που ονειρεύεται να ταξιδέψει όταν μεγαλώσει.

Η οικογένεια Μαλτσένσκι εγκατέλειψε την πατρίδα της για να γλιτώσει από την δίνη του πολέμου, έφτασε στην Βουλγαρία όπου οι γονείς του Μαξίμ ενημερώθηκαν πως ο 4χρονος έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας του.

«Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο για να χειρουργηθεί το παιδί μας. Όταν μάθαμε πως η επέμβαση μπορεί να γίνει δωρεάν στο καλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ταξιδέψαμε από την Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη και ο Μαξίμ χειρουργήθηκε άμεσα. Το ευχαριστώ είναι λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε» τόνισε ο πατέρας του 4χρονου.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στην πολυετή ιστορία του έχει δώσει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατ' επανάληψη το παρών με ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε εμπόλεμες ζώνες και δοκιμαζόμενους πληθυσμούς. Ήδη από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, έχει θέσει τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του Ομίλου, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι) και την Παιδιατρική Κλινική Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στη διάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών, για δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία παιδιών.

Επιπλέον, ο Όμιλος έχει θέσει στη διάθεση του Υπουργείου -με επίσημη επιστολή στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι- τα τρία ιατρικά κέντρα που λειτουργούν στην Ρουμανία από την θυγατρική Medsana SRL.

Τα κέντρα αυτά παρέχουν δωρεάν ιατρική βοήθεια και φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ενώ αν προκύψει ανάγκη νοσηλείας, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί, επίσης δωρεάν, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε εμπόλεμες περιοχές αποτελεί μέρος της ιστορίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 πραγματοποίησε μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή, στην τότε Γιουγκοσλαβία με κεντρικό σύνθημα «Όλα τα παιδιά, παιδιά μας» προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά – θύματα πολέμου και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Η συγκεκριμένη δράση βραβεύτηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.