Skip to main content

Θεσσαλονίκη:«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», λέει ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου σπούδασε και ξεκίνησε η πρώτη του επαφή με το θέατρο για τη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ

«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», αναμένεται να προτρέψει τους Θεσσαλονικείς ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Καπουτζίδης, με τον ανανεωμένο του θίασο που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου σπούδασε και ξεκίνησε η πρώτη του επαφή με το θέατρο, για να σκηνοθετήσει το έργο του, μια παραγωγή του ΚΘΒΕ που θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Βασιλικό Θέατρο. Πρόκεται για μία κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις που αναδεικνύει σύγχρονους προβληματισμούς και κοινωνικά ζητήματα.

Ο ηθοποιός στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Mediterranean Palace εξέφρασε τη χαρά του για το πόσο αγαπήθηκε από τον κόσμο η παράσταση που παιζόταν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. «Ο θίασος είναι νέος, φρέσκος και πρόκεται για μία εξαιρετική παρέα ηθοποιών, ενώ είναι μεγάλη μου τιμή που είναι παρούσα η Έφη Σταμούλη», είπε.

«Ο ηθοποιός πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος, να προτείνει και να αισθάνεται βασιλιάς στη σκηνή. Τα παιδιά έφεραν τον δικό τους τον αέρα. Αυτοί έφεραν τη φρεσκάδα, εγώ την αποδέχτηκα. Άλλωστε, πρόκεται για μία ευρωπαϊκή κωμωδία, που έχει και ένα τέτοιο χιούμορ», σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «έχει χιούμορ και παρουσιάζει ήρωες που δεν είναι τέλειοι, αλλά αληθινοί στα συναισθήματά τους, στις ανασφάλειές τους. Θα ξαφνιαστείτε με το πόσο πολύ μοιάζουν με εσάς, με φίλους σας». «Αν και φαίνεται διαδραστικό από τον τίτλο του, δεν είναι. Μόνο μία φορά σήκωσε όντως το χέρι μία γυναίκα περίπου 70 ετών όταν είπαμε "όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του". Γελάσαμε πολύ», ανέφερε.

Ο ηθοποιός δεν παρέλειψε να κάνει μία αναφορά στην πόλη που τόσο αγαπά, όπως είπε, στη Θεσσαλονίκη, που είναι δίπλα στη γενέτειρά του, τις Σέρρες. «Βλέπω πολλές αλλαγές στη Θεσσαλονίκη και αυτό με χαροποιεί. Πήγα χθες στην αγορά Μοδιάνο και έπαθα σοκ από την αλλαγή, από το πώς ήταν και το πώς είναι, πλέον είναι φοβερή», είπε ο ίδιος, ενώ σχολίασε και την αγάπη του για τις βόλτες στην παραλία. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αίγινα και, όπως λέει, δεν σκοπεύει να φύγει στα κοντά.

Στο έργο μία παρέα τριαντάρηδων βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολυπλοκότητα και τα αδιέξοδα των σχέσεων, υπό τον φόβο της δέσμευσης, με τις ελπίδες και τις ματαιώσεις της ζωής. Και όλα αυτά σε μια μεταβατική ηλικία που η ανάγκη για έρωτα συγκρούεται με την ανάγκη για αφοσίωση και σιγουριά. «Έχει μεγάλη σημασία η θέση της μητέρας που φαίνεται να δίνει λύση στη γενιά των 30ρηδων», είπε ο ίδιος.

«Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Και ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Η συνέχεια επί σκηνής. Τα υπόλοιπα, επί σκηνής», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης, Αστέρης Πελτέκης, δήλωσε ευτυχής με την παρουσία Γιώργου Καπουτζίδη και του θιάσου ensemble του ΚΘΒΕ, δηλώνοντας ανυπόμονος για την παράσταση με τη φρέσκια ματιά που την είδε ο ίδιος. «Ευελπιστούμε σε συνέχεια της συνεργασίας με νέο του έργο που θα είναι γραμμένο μόνο για το Κρατικό», είπε αστευόμενος ο ίδιος.

Ο κ. Πελτέκης είπε πως θα τέτοια έργα θα συντελέσουν στη δημιουργία μίας μεγαλύτερης θεατρικής κοινότητας και κουλτούρας στη Θεσσαλονίκη αλλά και ενός κοινού που θα αγαπά περισσότερο το θέατρο.

Η ηθοποιός, Έφη Σταμούλη, δήλωσε χαρούμενη π ου συμμετέχει στο έργο και σχολίασε πως όταν διάβασε το σενάριο δεν γέλασε τόσο όσο όταν ξεκίνησαν οι πρόβες. Μάλιστα, η ίδια δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως είναι ένα μεγάλο βήμα που τα δύο κρατικό θέατρα της χώρας, το Κρατικό και το Εθνικό, παρουσιάζουν παραστάσεις για τη συμπερίληψη θέλοντας να εκφράσουν τον καθένα.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διεθυντής του θεάτρου πρόσθεσε πως «όλοι έχουν το δικαίωμα να βλέπουν πράγματα που τους αφορούν. Θέλουμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ηθοποιούς. Αυτό από μόνο του αποτελεί πολιτική πράξη. Είναι ζητούμενο να έχουμε διαφορετικές παραστάσεις στη φαρέτρα μας».

Τον λόγο πήρε και η εκπρόσωπος του θιάσου, Μαριάννα Πουρέγκα, που μίλησε για τη σημασία του να υπάρχουν άνθρωποι που σου εμπνέουν σεβασμό σε έναν θίασο, όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης. «Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να σε καθοδηγούν με όμορφο τρόπο με χιούμορ και ενσυναίσθηση. Στο έργο γελάσαμε, κλάψαμε και συγκινήκαμε», είπε.

 

 

Πληροφορίες
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου) 
Πρεμιέρα: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 21.00

Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.00
Πέμπτη-Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.00 & 21.00
Κυριακή: 19.00

Προπώληση: ntng.gr |viva.gr | 11876 |
Πληροφορίες - κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Ελευθερία Αγγελίτσα (Δήμητρα), Χρύσα Τουμανίδου (Κική), Μαριάννα Πουρέγκα (Νατάσα), Νίκος Κουσούλης (Χάρης), Γιώργος Παπαδάκος (Μιχάλης), Γιάννης Γκρέζιος (Ιάκωβος), Έφη Σταμούλη (Έφη), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Υδραυλικός)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Εκπτωτικό Εισιτήριο: 10 ευρώ (Πολύτεκνοι, Άνω των 65, Εκπαιδευτικών)
Φοιτητικό- Μαθητικό: 8 ευρώ

ΠΕΜΠΤΗ ΛΑΪΚΗ (για όλα τα θέατρα)
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Εκπτωτικό Εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό- Μαθητικό, Πολύτεκνοι, Άνω των 65, Εκπαιδευτικών)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ / ΚΥΡΙΑΚΗ
ΖΩΝΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ στις ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
20 ευρώ , 18 ευρώ , 15 ευρώ , 13 ευρώ και περιορισμένος αριθμός θέσεων 7 ευρώ 
Εκπτωτικό Εισιτήριο: 13 ευρώ (Φοιτητικό- Μαθητικό, Πολύτεκνοι, Άνω των 65, Εκπαιδευτικών)

ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Εκπτωτικό Εισιτήριο: 10 ευρώ (Πολύτεκνοι, Άνω των 65,  Εκπαιδευτικών)
Φοιτητικό- Μαθητικό: 8 ευρώ

Oμαδικό Εισιτήριο: 7 ευρώ (για 10 άτομα ισχύει για Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα - από 20 άτομα και πάνω για Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή)
Ομαδικό Μαθητικό Εισιτήριο για τις απογευματινές και βραδινές παραστάσεις: 6 ευρώ

Ομαδικές κρατήσεις (άνω των 10 ατόμων): 2315 200 011 & 2315 200 012

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ( κατά τις ημέρες ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ / ΣΑΒΒΑΤΟ 21:00 / ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00  στις μεγάλες σκηνές  οι ειδικές τιμές ισχύουν για τις επιλεγμένες των 13 ευρώ )
ΑΜΕΑ: Δωρεάν
Μέλη του Συλ. Υπαλ. Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος: 5 ευρώ
ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Δωρεάν 10 θέσεις ανά ημέρα παράστασης (ΕΜΣ- ΒΑΣΙΛΙΚΟ – ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ) ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών. Κατόπιν της εξαντλήσεως των θέσεων τιμή εισιτήριου 5 ευρώ
ΑΝΕΡΓΩΝ: Δωρεάν 10 θέσεις ανά ημέρα παράστασης (ΕΜΣ -ΒΑΣΙΛΙΚΟ – ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ) ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών. Κατόπιν της εξαντλήσεως των θέσεων τιμή εισιτήριου 5 ευρώ