Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Παράσταση πολιτικής αγωγής κατέθεσε η οικογένεια του Τόσκο

Τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση του 28χρονου παρακολουθεί η οικoγένειά του έπειτα από την κατάθεση παράστασης πολιτικής αγωγής

Παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση θανάτου του 28χρονου Τόσκο Μποτζατζίσκι κατέθεσαν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οικείοι του.

Ο νεαρός έχασε τη ζωή του στις 5 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης. Μέλη της ομάδας του Μπότεφ Πλόβντιβ, οργανωμένοι οπαδοί της οποίας είναι αδελφοποιημένοι με τους αντίστοιχους του Άρη, δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους, σε επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί οπαδικό και εκτυλίχθηκε κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τραγική κατάληξη του επεισοδίου, ήταν ο 28χρονος, μετά από καταδίωξη, να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα που οδηγούσε 26χρονη, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, μία σε βάρος της οδηγού και μία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 24 και 26 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε κακώσεις πυελού κοιλίας, που προκλήθηκαν από την παράσυρσή του από το αυτοκίνητο. Η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου, εγκατέλειψε το σημείο, σοκαρισμένη όπως δήλωσε αργότερα, ενώ προσωρινά κρατούμενος μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 24χρονος κατηγορούμενος.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο 26χρονος συγκατηγορούμενος του τόνισαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με το επεισόδιο, από το οποίο τραυματίστηκαν ακόμα δύο Βούλγαροι οπαδοί.

Η οικογένεια με την κατάθεση στην ανακρίτρια για την παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, παρακολουθεί και τις δύο δικογραφίες.