Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για ένοπλες ληστείες σε καφέ

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 53 και 27 ετών. Προέβησαν σε ένοπλες ληστείες σε καφέ - σνακ μπαρ στις περιοχές της Πυλαίας και της Σταυρούπολης.

Στη σύλληψη πατέρα και γιου που ενέχονται σε ένοπλες ληστείες σε δύο καφέ γνωστής αλυσίδας της πόλης και σε μια διάρρηξη σε καφενείο, προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 53 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, οι δράστες το διάστημα από τις 31 Μαίου έως τις 15 Ιουνίου, ενεργώντας από κοινού, προέβησαν σε δύο ένοπλες ληστείες σε καφέ - μπαρ στις περιοχές της Πυλαίας και της Σταυρούπολης, ενώ διέρρηξαν και ένα καφενείο στην περιοχή της Σίνδου, από όπου και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προϊόντα.

Σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 53χρονου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων στην περιοχή των Συκέων και στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα πιστόλι κρότου-αερίου,

• 42 φυσίγγια κρότου-αερίου,

• μία κουκούλα τύπου full face και είδη ένδυσης, τα οποία φορούσε ο 27χρονος κατά τη διάπραξη των αδικημάτων,

• μία τηλεόραση και 4 ραδιο-cd την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και

• μικροποσότητα κάνναβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε έτερες έκνομες ενέργειες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.