Skip to main content

Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η θερμοκρασία σήμερα στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε τις προβλέψεις για τις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας.

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ παγετός θα σημειωθεί το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρός.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηλιοφάνεια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ωστόσο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας - κυρίως της Χαλκιδικής- (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα δυτικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.