Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα 36χρονη για τη νέα υπόθεση love scamming με λεία 130.000 ευρώ

Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν ως εργαζόμενες σε τουριστικό κατάλυμα στη Βόρεια Ελλάδα - Για πλεκτάνη κάνει λόγο η κατηγορούμενη

Στις φυλακές οδηγείται η 36χρονη από την Αλβανία που κατηγορείται για την απάτη σε βάρος μιας 43χρονης Ελληνίδας με τη μέθοδο του love scamming.

Διαβάστε: Θύμα romance scamming στη Θεσσαλονίκη: «Γιατρός στην Υεμένη» τής έφαγε τις 130.000 ευρώ

Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν σε τουριστικό κατάλυμα στη Βόρεια Ελλάδα όπου εργάζονταν. Η 36χρονη κατηγορείται ότι εξαπάτησε την παθούσα, λέγοντάς της πως θα τη φέρει σε επαφή με έναν άνδρα με τον οποίο η ίδια ανέπτυξε διαδικτυακό ειδύλλιο, χωρίς όμως αυτός να είναι υπαρκτό πρόσωπο. Μάλιστα της είπε πως τόσο αυτός όσο και ο δικός της σύντροφος είναι γιατροί από την Αμερική, «εγκλωβισμένοι» σε μια αποστολή στην Υεμένη και χρειάζονται χρήματα για να σπάσουν το συμβόλαιο. Έτσι η παθούσα έδωσε συνολικά 130.000 ευρώ είτε με bitcoin είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Η 36χρονη συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ αναζητούνται και πιθανοί συνεργοί της.

Σήμερα απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών αρνούμενη κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση, ενώ έκανε λόγο για πλεκτάνη. Οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.