Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Πρώην στέλεχος της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ καταδικάστηκε για κακοδιαχείριση των κυλικείων

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο για το αδίκημα της απιστίας που συνδέεται με την κακοδιαχείριση των κυλικείων του ΑΠΘ.

Κάθειρξη έξι ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του ΑΠΘ κρίνοντας τον ένοχο για απιστία.

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο για το παραπάνω αδίκημα που συνδέεται με την κακοδιαχείριση των κυλικείων του πανεπιστημιακού ιδρύματος τα οποία διαχειρίζονταν και εκμίσθωνε η ΕΑΔΠ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος δεν εισέπραττε κοινόχρηστες δαπάνες που αγγίζουν τις 450.000 ευρώ από τους μισθωτές των κυλικείων την περίοδο 2005-2012.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης την οποία πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας είχε σχηματιστεί δικογραφία και για ανεξόφλητα μισθώματα, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πάλι με υπόχρεους τους μισθωτές των κυλικείων. Όσον αφορά τα μισθώματα, ο κατηγορούμενος έχει ήδη καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, ενώ αναμένεται η διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, σημειώνοντας πως ήταν απλά υπάλληλος και ότι την ευθύνη έχει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. 

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και το δικαστήριο του επέβαλε εξαετή κάθειρξη, ενώ άσκησε έφεση, που αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.