Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Πρόσκληση σε πρόγραμμα εκπαίδευσης 220 άνεργων επιστημόνων

Η εκπαιδευτική δράση αποτελεί πρόγραμμα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης που θα υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Ακόμα ένα πρόγραμμα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης υλοποιείται στις περιοχές παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για εκπαιδευτική δράση που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με το έργο αυτό στοχεύει στην προετοιμασία ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων επιστημόνων, ωφελούμενων για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 300 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 110 ώρες πρακτικής άσκησης (case study).

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι – δυνητικά ωφελούμενοι, άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στις παραπάνω ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης της Πράξης μέχρι τις 19/06/2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 
https://exporthes.gr/ypovoli-aitisis/
 
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης (σύνολο ωρών κατάρτισης 410), το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα μικτά).
 
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ στα πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».