Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τα τρία αδέρφια

Υπό κράτηση βρίσκονται μετά την προθεσμία που έλαβαν οι τρεις από τους τέσσερις φερόμενους δράστες της δολοφονίας του 45χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν από την 4η τακτική ανακρίτρια στην οποία παραπέμφθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε ψητοπωλείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασε τη ζωή του ο 45χρονος ιδιοκτήτης του.

Οι τρεις από τους φερόμενους δράστες, οι οποίοι είναι αδέλφια, ηλικίας 20, 32 και 17 χρόνων οδηγήθηκαν νωρίτερα στην εισαγγελέα πονικής δίωξης, ο οποίος και τους απήγγειλε τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού για τα τρία αδέρφια. ενώ τον 20χρονο, για τον οποίο φαίνεται πως προέκυψε ότι αυτός κατάφερε τα θανάσιμα τραύματα με μαχαίρι στον 45χρονο, βαραίνει και η κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Ο τέταρτος αδερφός ηλίκίας 37 ετών αναζητείται από τις αρχές.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη, βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης μετά την προθεσμία που έλαβαν.

Κατά την μεταγωγή τους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι τους οδήγησε σε αυτή την πράξη, ένας εκ των κατηγορουμένων φώναξε «ήταν ατύχημα».

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 32χρονος εργαζόταν τον τελευταίο καιρό στο ψητοπωλείο του θύματος, αλλά μετά από ατύχημα που ισχυρίζεται ότι υπέστη, όπως επικαλείται το ΑΠΕ, σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατόπιν αυτών ο επιχειρηματίας φέρεται να τον απέλυσε. Λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση φαίνεται πως ο 32χρονος είχε επικοινωνία με το πρώην αφεντικό του καθώς από τη δικογραφία προκύπτει ότι αντάλλαξαν μηνύματα μέσω κινητού. Το βράδυ του Σαββάτου οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην επιχείρηση, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, όπου μετά από καβγά συνεπλάκησαν με τον 45χρονο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο εκ των κατηγορουμένων 20χρονος ομολόγησε ότι τραυμάτισε με σουγιά τον επιχειρηματία. Το σκηνικό έγινε μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια υπαλλήλων και θαμώνων, ενώ καταγράφηκε από κάμερα μέσω της οποίας οι αρχές κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν.