Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΠΘ: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 300 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μείωση των κρουσμάτων στο μισό το διάστημα 7-14 Δεκεμβρίου βλέπει το ΑΠΘ - Είμαστε στην οριζοντίωση των κρουσμάτων, δεν χαλαρώνουμε, είπε ο πρύτανης

Σημαντική πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη προβλέπει ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου βασιζόμενος στις μετρήσεις του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, που δείχνουν μείωση έως και κατά 50% από την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είπε μιλώντας σήμερα στο Open ο πρύτανης του ΑΠΘ, το διάστημα 7 - 14 Δεκεμβρίου τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα πέσουν στα 300, με τον αριθμό αυτό να είναι το «ταβάνι», όπως το χαρακτήρισε.

Ο συγκεκριμένος αριθμός φέρνει μετά από καιρό συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ χθες η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 633 από σύνολο 2.152 κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, η κατάσταση στην πόλη φαίνεται να έχει βελτιωθεί αισθητά, κάτι που θα είναι ακόμη πιο σαφές τις επόμενες 3 - 4 ημέρες, όπως τόνισε.

Όπως εξήγησε, τα κρούσματα είναι ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ που διεξάγονται, τονίζοντας πως βρισκόμαστε στην «οριζοντίωση των κρουσμάτων». Τέλος, αναφορικά με την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, δηλαδή το διάστημα 7 - 14 του μήνα, ο κ. Παπαϊωάννου είπε χαρακτηριστικά: «Κοντά στα 300 κρούσματα ή με ταβάνι τα 300... Δεν χαλαρώνουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ