Skip to main content

Θεσσαλονικείς δημιουργούν ένα facebook για skippers ταράζοντας τα νερά

Η νέα εταιρεία βάζει στο κέντρο τον ήρωα του ιστιοπλοϊκού ταξιδιού, τον skipper, και φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που διοργανώνονται τα ταξίδια.

Τον τρόπο με τον οποίο διοργανώνονται τα ιστιοπλοϊκά ταξίδια μέχρι σήμερα φιλοδοξεί να αλλάξει η νέα start up από τη Θεσσαλονίκη Μyskipper. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η εταιρεία βάζει στο κέντρο τον ήρωα του ιστιοπλοϊκού ταξιδιού, τον skipper. Όπως αναφέρει ο Κώστας Τζανέρης, σύμβουλος της εταιρείας ο οποίος και ίδιος είναι skipper, ο ρόλος του οδηγού του σκάφους είναι καθοριστικός για το αν η παρέα θα περάσει καλά η όχι στις ιστιοπλοϊκές διακοπές.

Μέχρι σήμερα οι εταιρείες που αναλάμβαναν το booking ή τη διοργάνωση ιστιοπλοϊκών ταξιδιών συνδύαζαν τους πελάτες πρώτα με το σκάφος και έπειτα έψαχναν τον οδηγό που θα τη συνοδεύσει. Η Myskipper κάνει ακριβώς το αντίθετο: οι πελάτες διαλέγουν πρώτα τον skipper μέσα από την πλατφόρμα της εταιρείας η οποία διαθέτει μια πληθώρα προφίλ skippers. Σε κάθε προφίλ αναγράφεται ηλικία του skipper, τα qualification που έχει, όπως δηλαδή τα διπλώματα του και οι γλώσσες που μιλάει, καθώς και τα χόμπι του. Προσιδιάζει, δηλαδή, με το facebook, καθώς μέσω της πλατφόρμας ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να σκανάρει δεκάδες προφίλ, αλλά απευθύνεται αποκλειστικά σε skippers.

Όπως εξηγεί ο κ. Τζανέρης, με τον τρόπο που λειτουργεί μέχρι σήμερα το σύστημα υπάρχει περίπτωση ένας skipper που μιλάει αγγλικά να συνοδεύει μια παρέα από τη Γαλλία και ένας που μιλάει γαλλικά μια παρέα από τη Γερμανία. Ο ίδιος και από την εμπειρία που έχει και από την επαγγελματική του ενασχόληση σημειώνει πως είναι σημαντικό ο skipper να ταιριάζει είτε με την ηλικία, είτε με την κουλτούρα είτε και με τα χόμπι ακόμα του γκρουπ που συνοδεύει.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανέρη, η βελτίωση της ποιότητας των ιστιοπλοϊκών ταξιδιών παρουσιάζει μόνο οφέλη ειδικά για την Ελλάδα η οποία έρχεται δεύτερη μετά την Κροατία στο yatching industry, που αφορά σκάφη έως 24 μέτρων.

Η εταιρεία είναι το δεύτερο βήμα για τον κ. Τζανέρη ο οποίος είναι παράλληλα συνιδιοκτήτης της Saplaro, η οποία αναλαμβάνει tailor made ιστιοπλοϊκά ταξίδια. Όπως αναφέρει, τόσο ο ίδιος όσο και Ανδρέας Βλαχάκης από την εταιρεία του οποίου ενοικίαζε σκάφη, κατάλαβαν τη θετική πορεία της saplapo και πήραν την απόφαση να κάνουν ένα ακόμα βήμα μπροστά στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού. Ο κ. Βλαχάκης είναι σήμερα ο CEO της εταιρείας. 

Η Myskipper κλείνει ήδη συμφωνίες και σε περίπου τρεις μήνες θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει κανονικά σαλπάροντας στο διαδίκτυο.