Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεσίστιες οι σημαίες στις εκκλησίες για την Αγιά Σοφιά

Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται ως ως μαύρη μέρα για την Ορθοδοξία από την Εκκλησία. Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες σε όλες της εκκλησίες της πόλης.

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη σε ισλαμικό τέμενος και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα εντός του ιστορικού ορθόδοξου μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται ως μαύρη μέρα για την Ορθοδοξία από την Εκκλησία και για αυτόν τον λόγο στις 12.00 το μεσημέρι οι καμπάνες στους ναούς της πόλης θα ηχούν πένθιμα.

Σε ανακοίνωσή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ο μητροπολίτης Άνθιμος καλεί σε πανστρατιά προσευχής τους πιστούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, θα ψαλεί ο Ακάθιστος ύμνος.

«Προσκαλεῖσθε ὅλοι νὰ ἀνταποκριθεῖτε στὸ προσκλητήριο τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας γιὰ τὴν πνευματικὴ ἀντιμετώπιση τοῦ δυσά¬ρε¬στου αὐτοῦ γεγονότος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Οι φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης: