Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για τη Libertatia

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 13 άτομα που συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης στο νεοκλασικό κτήριο της Libertatia στις 23 Αυγούστου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονται στα Δικαστήρια ως ένδειξη αλληλεγγύης στα 13 άτομα που συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης στο νεοκλασικό κτήριο της Libertatia στις 23 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 12 άτομα για παράνομες οικοδομικές εργασίες και ένα για κατοχή ναρκωτικών. Όλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με απόφαση εισαγγελέα ενώ σήμερα, Πέμπτη έχει οριστεί η δικάσιμος.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ακόμα για την σύλληψη 51 ατόμων κατά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστικών και αστυνομίας. Οι αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν σε αντιφασιστική πορεία έγραψαν συνθήματα στον Λευκό Πύργο και στο Βασιλικό Θέατρο. Πενήντα ένα άτομα συνελήφθησαν και αναμένεται να βρεθούν ενώπιον εισαγγελέα.