Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Συγκέντρωση έξω από τη λέσχη ΑΠΘ κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, μοιράζοντας σχετικά κείμενα, ενάντια στη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στη ρύθμιση της κυβέρνησης που προωθεί τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές έξω από τη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ.

«Η εν λόγω ρύθμιση, που παρουσιάζεται επίσημα σήμερα από την Κεραμέως στους Πρυτάνεις, έρχεται να εντείνει τη φασιστικοποίηση και την καταστολή κατακόρυφα με αστυνομία μέσα στις σχολές, πειθαρχικά για όσους αγωνίζονται, ποινές διαγραφών, ελέγχους εισόδου στα ιδρύματα, περιφράξεις γύρω από αυτά» σημειώνουν οι διαμαρτυρόμενοι.



Στη συγκέντρωση/παρέμβαση συμμετείχαν περίπου τριάντα φοιτητές μετά από τον συντονισμό δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που παρεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια, ενώ μοιράστηκαν σχετικά κείμενα σε διερχόμενους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πανό φοιτητικοί σύλλογοι, η νΚΑ και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.



«Έξω απ' τις σχολές μας η αστυνομία, κάτω η κρατική τρομοκρατία», «Δεν είναι προστασία, είναι καταστολή, το σχέδιο Κεραμέως να αποσυρθεί» ήταν μερικά από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων.

Στην κινητοποίηση εκφράστηκε ακόμη αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 17ης Νοεμβρίου και της 6ης Δεκεμβρίου.