Skip to main content

Κριτική από γαλάζιους βουλευτές για διορισμούς σε φορείς του δημοσίου

Τι ειπώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στη Μιχαήλ Καλού για τα θέματα Θεσσαλονίκης και τις διοικήσεις εποπτευόμενων οργανισμών και φορέων.

Σύσκεψη με τους βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ συγκάλεσε χτες στα γραφεία του κόμματος στη Μιχαήλ Καλού 6, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Τάσος Σπηλιόπουλος, με κεντρικό ζήτημα τον συντονισμό βουλευτών και κόμματος τοπικά.

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας και οι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Απόντες (δικαιολογημένα) ήταν ο Κώστας Γκιουλέκας, η Άννα Ευθυμίου και ο Θεόδωρος Καράογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα συντονισμού του τοπικού κομματικού μηχανισμού με τη δραστηριότητα των βουλευτών, αλλά και τα τοπικά θέματα, ώστε να υπάρξει μια συγκεκριμένη ατζέντα προώθησης και παρακολούθησης κρίσιμων ζητημάτων για τη Θεσσαλονίκη.

Βουλευτές τόνισαν ότι θα ασκούν κριτική σε υπουργικές αποφάσεις, πλην όμως αναγνώρισαν την ανάγκη στενής συνεργασίας με τους υπουργούς, ώστε το κυβερνητικό έργο να είναι όσο το δυνατόν πιο επωφελές για τον τόπο και ειδικά σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη.

Από τη συζήτηση δεν μπορούσε να απουσιάσει και το ζήτημα της στελέχωσης των οργανισμών και φορέων από την κυβέρνηση. Έγινε κριτική για τους νέους διορισμούς διοικήσεων σε ορισμένους οργανισμούς και φορείς, ενώ οι βουλευτές κλήθηκαν να προτείνουν κατάλληλα πρόσωπα για τη στελέχωση των διοικητικών συμβουλίων σε όλους τους εποπτευόμενους από την κυβέρνηση οργανισμούς, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα ζητήθηκε να προτείνουν στελέχη για τις διοικήσεις των νοσοκομείων που είναι οι επόμενοι οργανισμοί που θα στελεχωθούν.

Η κουβέντα πήγε και στις επερχόμενες αλλαγές στη Διοικούσα Επιτροπή Ν. Θεσσαλονίκης της ΝΔ, καθώς κάποια πρόσωπα που στελεχώνουν το όργανο έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν, οπότε θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα, για τα οποία τον τελευταίο λόγο πάντως θα έχει ο κ. Σπηλιόπουλος.

Όλοι πάντως ευχήθηκαν στην κ. Ράπτη για το γάμο της που προσφάτως η ίδια αποκάλυψε ότι έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Στη συνεδρίαση είχε προσκληθεί να συμμετάσχει και η διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, όμως δεν παρέστη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.