Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Στα δικαστήρια ο Τσιάρας-Στο τραπέζι έλλειψη χώρων και ανακαίνιση του Μεγάρου

Στη συζήτηση τέθηκε και η ανάγκη για τη μετεγκατάσταση του Πταισματοδικείου και Ειρηνοδικείου σε άλλο κτήριο λόγω έλλειψης χώρων.

Συνάντηση με εκπροσώπους των διοικήσεων του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην ανακαίνιση των δικαστηρίων αλλά και την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, Σοφία Μαντζακίδου, διατύπωσε την ανάγκη μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης σε άλλο κτήριο λόγω έλλειψης χώρων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός υπενθύμισε πως η συνολική ανασυγκρότηση - και όχι μόνο η ενεργειακή αναβάθμιση - του κτηρίου, ύψους 53 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε μετά την πλήρη ανακαίνιση, η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα δικαστικό μέγαρο «που της αξίζει», με εντελώς νέα μορφή.

Σημείωσε ακόμα ότι γίνονται πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της φηφιοποίησης της Δικαιοσύνης και τόνισε ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ζήτημα αναζήτησης νέων χώρων, αίτημα του Πρωτοδικείου, του Εφετείου και του Ειρηνοδικείου προκειμένου να αποσυμφορηθόυν. «Υπάρχουν κάποιες προτάσεις που εξετάζονται», είπε ο κ. Τσιάρας.