Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 38χρονου κατηγορούμενου για βιασμούς

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 38χρονου ημεδαπού.

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 21 Μαρτίου στις Συκιές Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον:
1) ΣΙΑΣΙΟ Θεόδωρο του Ιορδάνη και της Ανδριανής, γεν. 1983 στη Θεσσαλονίκη.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388372 και 2310-388424 της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται πως ο 38χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελίες για βιασμό τριών γυναικών, που τις έπεισε να ανεβούν στο όχημά του, προσποιούμενος τον αστυνομικό. Ο συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, μετά την έκτιση της ποινής του για την ανθρωποκτονία ψυχιάτρου στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2010.

Σημειώνεται ακόμη πως ο 38χρονος απολογείται αυτή την ώρα στον ανακριτή, ενώ ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος του δίωξη για βιασμό κατά συρροή, ληστεία κατά συρροή, αρπαγή, οπλοφορία-οπλοχρησία και αντιποίηση κατά της αρχής.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 21-09-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.