Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα εμβόλια που παρέλαβε η χώρα-Δευτέρα η διανομή στο ΑΧΕΠΑ

Τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αναμένονται στη Θεσσαλονίκη στις 28/12 ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί για τις 29/12.

Στις 28 Δεκεμβρίου θα διανεμηθούν στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα εμβόλια της Pfizer/BioNtech κατά του κορωνοϊού, που έφτασαν σήμερα στη χώρα μέσω Προμαχώνα, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Ήδη το φορτηγάκι με την πρώτη μερίδα εμβολίων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει απόψε, και αύριο Σάββατο θα ξεκινήσει τα ταξίδι για την Αττική, πάντα υπό αστυνομική συνοδεία. Τα εμβόλια θα μεταφερθούν σε αποθήκη στο Κρυονέρι, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Από εκεί θα γίνει η διανομή στις 4 άλλες μεγάλες αποθήκες και αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα, την οποία επισκέφθηκε και επιθεώρησε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς. Θα ακολουθήσει η διανομή τους στα κέντρα όπου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα γίνει η διανομή προς το ΑΧΕΠΑ και τα νοσοκομεία αναφοράς, όπως στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη: Από τον Προμαχώνα έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό (video)

Έως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BioNtech 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNtech που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.