Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στο ΑΠΘ - Τρεις συγκεντρώσεις

Τρεις συγκεντρώσεις - η μία στα δικαστήρια και η άλλες στο ΑΠΘ - έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής - Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής οι τρεις νεαροί, ένας 21χρονος και δύο 22χρονοι, που συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια σε ΑΠΘ και Καμάρα- Τραυματίστηκε αστυνομικός

Στις 9:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Λίγο αργότερα αναμένεται να γίνουν δύο συγκεντρώσεις από φοιτητές εντός του πανεπιστημιακού χώρου, η μία στις 10:00 στον χώρο στάθμευσης του Μαθηματικού και η άλλη στις 11:00 στην πλατεία Χημείου.

Υπενθυμίζεται πως επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη φοιτητικοί σύλλογοι και άτομα του αναρχικού χώρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά αστυνομικής βίας εντός του ΑΠΘ το μεσημέρι και εν γένει την παρουσία ΜΑΤ εντός του campus.

Δείτε ακόμα - ΑΠΘ: Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τον τραυματισμένο φοιτητή-Διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο

Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στο ΑΠΘ άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν μπροστά στη Γεωπονική Σχολή -δίπλα στη Σχολή Βιολογίας, όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη- με δεκάδες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρούσαν το σημείο, εντός του campus. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων.