Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Ταξί αναλαμβάνουν αγορές σούπερ μάρκετ για ευπαθείς ομάδες

Ο στόλος της εταιρείας Taxiway θα πραγματοποιεί δωρεάν τις αγορές από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία για τις ευπαθείς ομάδες. Είναι πρωτοβουλία της Wind.

Τις αγορές από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αναλαμβάνουν από αύριο δωρεάν τα ταξί της εταιρείας Taxiway στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με χρηματοδότηση από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind, μέσω της οποίας η εταιρεία ταξί θα πραγματοποιεί τις αγορές των ευπαθών ομάδων, προκειμένου οι τελευταίοι να μην διακινδυνεύουν την υγεία τους βγαίνοντας έξω, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Έτσι από αύριο, Τετάρτη 1 Απριλίου, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α., θα μπορούν από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί στα τηλέφωνα 2310866866 και 18300 και να δηλώνουν τον κωδικό αριθμό 900 και τη διεύθυνσή τους.

Εν συνεχεία, ένα από τα τρία βαν της εταιρείας ή κάποιο διαθέσιμο ταξί θα πηγαίνει στη διεύθυνση, θα παίρνει τη λίστα με τα ψώνια και τα χρήματα (ισχύει για αγορές έως 50 ευρώ) και θα αναλαμβάνει την αγορά και τη μεταφορά τους στο σπίτι του καταναλωτή.

Οι τηλεφωνικές παραγγελίες θα γίνονται μόνο το διάστημα 7-10 το πρωί και θα είναι δωρεάν, ενώ τα ψώνια και τα ρέστα θα παραδίδονται στον πελάτη έως τη 1 το μεσημέρι.

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει όποιο σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο της γειτονιάς του επιθυμεί.

Όπως τόνισε στη Voria.gr, ο πρόεδρος της εταιρείας Taxiway, Θεόδωρος Σταυρίδης, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την πρωτοβουλία, η οποία θα ισχύσει πιθανότατα, όσο είναι σε εφαρμογή το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας.

«Η πρωτοβουλία "ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ- Θα σας φέρουμε εμείς τα ψώνια" αποτελεί προσπάθεια στήριξης των ευάλωτων ομάδων, που βρίσκονται σε ανάγκη, και μείωσης του κινδύνου να  προσβληθούν από τον ιό. Με αυτόν τον τρόπο η WIND και η TaxiWay συμβάλλουν στην εκστρατεία #μένουμεσπίτι και στη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού. H ενέργεια έχει ξεκινήσει από την πόλη της Θεσσαλονίκης και πολύ σύντομα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Wind.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης βρισκόμαστε στη διάθεση των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη. Κύριο μέλημα μας είναι να καλυφθούν με ασφάλεια και συνέπεια όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες» τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης ανέφερε: «Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους, οφείλουμε να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να συνδράμουμε στη μάχη κατά του αόρατου εχθρού. Στόχος μας να προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες που απειλούνται περισσότερο από την πανδημία».