Skip to main content

Χαλάστρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση 44χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, κατέληξε λίγες ώρες αφότου πραγματοποίησε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca

Προβληματισμός επικρατεί μετά την είδηση του θανάτου μιας 44χρονης από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης μετά τον εμβολιασμό της με δόση της AstraZeneca.

Η γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, κατέληξε λίγες ώρες αφότου πραγματοποίησε την πρώτη δόση του εμβολίου στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας.

Συγκεκριμένα, η 44χρονη εμβολιάστηκε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα και, σύμφωνα με τα όσα είπε ο σύζυγός της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις εμβολιασμού με AstraZeneca, η άτυχη γυναίκα εμφάνισε πυρετό, που αντιμετώπισε με αναλγητικό, ενώ στη συνέχεια εμφάνισε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στις 04.30 τα ξημερώματα της Τρίτης παρά τις προσπάθειες των γιατρών που έσπευσαν στο σπίτι της.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή ανακοπή, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες η 44χρονη φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες.

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο, ενώ διεμήνυσε ότι δεν αποδέχεται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.