Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόνοια η οποία πρέπει να ληφθεί ώστε να διασωθεί η πραγματική οικονομία από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Με όλους να επικροτούν τα μέτρα περιορισμού τα οποία έχουν ληφθεί, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόνοια η οποία πρέπει να ληφθεί ώστε να διασωθεί η πραγματική οικονομία κάτι που μπορεί να γίνει με μια σειρά συγκροτημένων μέτρων.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως τα μέτρα δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον των εργαζομένων αλλά αντίθετα είναι αναγκαία η συνεργασία του εμπορικού κόσμου με τους εργαζόμενους, επειδή η κρίση είναι οριζόντια. Επίσης συμφώνησαν όλοι πως δεν πρέπει να λείψει ούτε ένα ευρώ από το καταναλωτικό κεφάλαιο, επειδή αυτό είναι αναγκαίο για να κινηθεί η αγορά αλλά και πως πρέπει να αναλάβει η πολιτεία το κόστος της περιόδου.

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη συζήτηση πήραν μέρος ο πρόεδρος Παναγιώτης Φιλιππίδης, ο αντιπρόεδρος Κοσμάς Καλογιάννης και ο γ.γ. Πάνος Μενεξόπουλος.

Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Β΄ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος και τα μέλη της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κωτίδης και Στράτος Κερσανίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ