Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέφτουν οι υπογραφές με Cisco για το Κέντρο Καινοτομίας

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία «Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού» στον χώρο των πρώην δημοτικών σφαγείων, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε συνεργασία για το κέντρο καινοτομίας με τον τεχνολογικό κολοσσό Cisco (δείτε εδώ).

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει την Πέμπτη το μεσημέρι στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Ψηφιακές Δεξιότητες».

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση του χώρου των πρώην δημοτικών σφαγείων ως «Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού» πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Στην υλοποίηση προγραμμάτων καινοτομίας,
Στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων,
Στην προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και
Στην δια βίου εκπαίδευση σε θέματα τεχνολογίας.

Εφαλτήριο για νεοφυείς επιχειρήσεις
Σύμφωνα με όσα έχουν προβλεφθεί, το «Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού» θα φιλοξενεί ομάδες νέων επιχειρήσεων. Εξάλλου, θα υπάρξουν και συνεργασίες μεταξύ νεοσύστατων επιχειρήσεων (start-ups), πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τοπικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη προγραμμάτων καινοτομίας.