Skip to main content

Μασούτης: Μία βιτρίνα των ελληνικών προϊόντων στο «Μακεδονία» - Εγκαίνια από Άδωνι

Ο υπουργός χαρακτήρισε το νέο κατάστημα της εταιρείας Μασούτης στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου ως βιτρίνα των ελληνικών προϊόντων.

Το νέο κατάστημα της Μασούτης ΑΕ στον νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Μακεδονία εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το 334ο κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ είναι εμβαδού 93 τ.μ., διαθέτει 2.500 κωδικούς προϊόντων, ενώ απασχολεί οχτώ άτομα, έχοντας με ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 11 μ.μ. επτά ημέρες την εβδομάδα.

«Βιτρίνα των ελληνικών προϊόντων στους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό που επισκέπτονται τη Μακεδονία», χαρακτήρισε το κατάστημα ο υπουργός, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί το σύνολο των ελληνικών εξαγωγών.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιάννη Μασούτη, για την κοινή προσπάθεια που έκαναν στη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να μείνει η αγορά ανοιχτή και να λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο, τη στιγμή που σε άλλες χώρες υπήρχαν ελλείψεις στα ράφια.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης, ευχαρίστησε τους 9.000 ανθρώπους «της οικογένειας Μασούτη» για τη δουλειά τους, η οποία φάνηκε στα σημερινά εγκαίνια. Ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, Γιάννης Συμεωνίδης, ανέφερε πως πρόκειται για μία επένδυση ύψους 700.000 ευρώ, που δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να προμηθευτούν προϊόντα είτε για προσωπική εξυπηρέτηση είτε για δώρο. Και τόνισε πως όλα τα προϊόντα διατίθενται στις ίδιες τιμές με τα αυτές των υπολοίπων 333 καταστημάτων. Παράλληλα, όπως είπε, λειτουργεί και ηλεκτρονικό κατάστημα και οι πελάτες κάνοντας ηλεκτρονική παραγγελία, μπορούν να προμηθευτούν τα προϊόντα είτε κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, είτε με αποστολή στο σπίτι τους.

Το νέο κατάστημα, όπως επισήμανε ο διευθυντής ψηφιακού μετασχηματισμού, Σάββας Τορτοπίδης, είναι πολύ σημαντικό, «γιατί δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να έρθει πιο κοντά στον καταναλωτή, ενισχύει την αναγνωρισιμότητα του brand και δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι να ικανοποιήσουμε όλες τις καταναλωτικές ανάγκες, όπου κι αν βρίσκονται».

Ο ίδιος σημείωσε ότι στον ένα μήνα της πιλοτικής λειτουργίας του καταστήματος τα στοιχεία είναι πολλυ ενθαρρυντικά, όπως και τα μηνύματα των καταναλωτών και πρόσθεσε πως η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει ανάλογα καταστήματα και σε άλλα αεροδρόμια.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Ασλανίδης.